Registreer voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!Nederlands English
news

Qullqi® en een duurzame sieradenindustrie

Hugo Valdivia

Hoe het promoten van een oude traditie bijdraagt ​​aan het verduurzamen van de sieraden- en zilverindustrie.

Laten we beginnen met een stukje geschiedenis. Toen de Spanjaarden in Zuid-Amerika arriveerden waren ze verbaasd over wat ze vonden: beschavingen die voornamelijk georganiseerd waren rond het uitwisselen van goederen als vorm van handel. Samenlevingen waarin er geen geld bestond en waar mensen rijkdom op andere manieren waardeerden, ondanks de grote hoeveelheid edele metalen die ze bezaten en gebruikten in hun dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Toen de conquistadores naar Europa terugkeerden verspreidden ze het woord over de rijkdom die ze overzees hadden aangetroffen. Weinig werd er benoemd hoe bekwaam de lokale bevolking was om deze rijkdom aan edele metalen om te zetten in bijzondere producten.

En deze onwetendheid zet zich voort. Bijna tweehonderd jaar na haar onafhankelijkheid staat Peru bekend om Machu Picchu en Pisco Sour, maar niet om haar geschoolde arbeiders en getalenteerde zilver- en goudsmeden.

Qullqi® verbindt Peru en Europa

Qullqi® is vastbesloten om dit te veranderen, om het ongelooflijke vakmanschap van de Peruviaanse zilversmeden op de Europese markt te promoten. Qullqi® zag het licht midden 2018, met één idee sterk voor ogen: opnieuw de verbinding maken tussen Peru en Europa, door de schoonheid van handgemaakte zilveren sieraden.

We doen dit door samen te werken met lokale ambachtslieden in Peru. Zij maken prachtige minimalistische en eigentijdse sieraden speciaal voor jou.

Onze supply chain

Qullqi® gaat verder dan schoonheid alleen. Wij zetten groots in op het maken voor een duurzame- en sociale impact. Onder andere door het zo kort mogelijk houden van onze supply chain.

Wij dragen zorg voor een verantwoorde inkoop van onze grondstoffen. We selecteren al onze leveranciers zorgvuldig en bezitten een licentie van de 'Fairmined'-organisatie. Deze organisatie zorgt ervoor dat er in de gecertificeerde mijnen geen kinderarbeid plaatsvindt, dat mijnwerkers goed worden betaald en dat ze toegang krijgen tot sociale voorzieningen. Dankzij het werk van Fairmined zijn er steeds meer succesverhalen over hoe een verantwoorde mijnbouw leidt tot een positieve ontwikkeling van gemeenschappen.

Persoonlijke benadering

Qullqi® is ook het verhaal van Felix, Juan Carlos en Marvin. Zij zijn Peruviaanse zilversmeden met jarenlange ervaring, die trots zijn op hun ambachtelijke tradities. Ze werken onder de vleugels van Marlis, de vrouw die ervoor zorgt dat de sieraden op tijd worden afgeleverd, en van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn. Joel en Melissa maken ook deel uit van het Qullqi®-verhaal. Zij zijn twee jonge ondernemers van in de twintig die hun studie combineren met hun bedrijf in sieraden.

Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid stopt hier niet. Bij iedere aankoop van een Qullqi®-sieraad gaat 20% van de winst naar sociale initiatieven in Peru. Wij geloven in het werk dat deze NGO's doen om de toekomst van vele kinderen te verbeteren. Zij ondersteunen deze kinderen in het ontwikkelen van hun kennis en vaardigheden, om zo hun kansen op een goede toekomst te vergroten.

Met jouw Qullqi®-sieraad ben jij ook een deel van het verhaal! Met jouw hulp versterken we de banden tussen Europa en Peru, waar we lokale ambachtslieden kunnen ondersteunen en de toekomst van kinderen helpen te verbeteren.

Volg ons op Instagram en Facebook om meer te lezen over de wereld van Qullqi®.

Newer Post


Leave a Comment

Please note, comments must be approved before they are published