Registreer voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!Nederlands English

Over ons


Qullqi sieraden 
Qullqi betekent "zilver" in de Quechua-taal van Peru. Zilver is het voornaamste edelmetaal waar onze sieraden van zijn gemaakt. 

Made in Peru
Ieder sieraad dat de Qullqi naam draagt wordt met de hand vervaardigd door zilversmeden in Peru. Al van oudsher, vanaf 1000 voor Christus, blonken de volkeren van het Lambayeque-gebied uit in het maken van sieraden. De bekendste voorbeelden zijn de sieraden van de Heer van Sipan. Ook de roots van Qullqi liggen in deze streek. Qullqi combineert het vakmanschap van de lokale sieradenmakers met moderne en eigentijdse designs.

Voor jou gemaakt 
Doordat alle Qullqi sieraden met de hand gemaakt zijn, zijn al onze kettingen, oorbellen, armbanden en manchetknopen uniek. De kleine verschillen in detail maken ze extra bijzonder. Ons doel is om iedereen die een Qullqi sieraad draagt van een extra vleugje kracht, inspiratie en trots te voorzien. 

Fairmined
Qullqi wil graag een positieve impact maken op zowel mens als milieu. Om er zeker van te zijn dat het zilver dat voor de Qullqi sieraden gebruikt wordt uit verantwoorde mijnen komt, is Qullqi licentiehouder van het Fairmined certificaat. Fairmined certificeert goud en zilver van verantwoordelijke ambachtelijke en kleinschalige mijnbouworganisaties die voldoen aan wereldwijd toonaangevende normen voor verantwoorde praktijken.

Sociale impact
Wij willen graag iets terug geven aan het land waar onze roots liggen. Daarom gaat een deel van onze winst naar het ondersteunen van sociale- en onderwijsprojecten in Peru.

Met de aanschaf van een Qullqi sieraad word je deel van ons verhaal, een stukje historie en een veelbelovende toekomst voor kinderen in Peru.

Ieder sieraad komt in een verpakking gemaakt van gerecycleerde materialen.